Van Heeren mediation

Van conflict in standpunten naar de oplossing vanuit belangen.

Door weg van conflict te zijn, weg van conflict te gaan

Het helpen oplossen van een conflict is het mooiste wat er is. Het echte oplossen door partijen zelf en niet het arbitraire oplossen door iemand van bovenaf.  Wanneer partijen (weer) in staat zijn om open en eerlijk hun belangen te bespreken, kunnen duurzame oplossingen volgen. Dat succesvol begeleiden, daar ben ik zakelijk mediator voor geworden.

Na de afronding van mijn studie Rechten in Groningen, heb ik als zelfstandige online marketeer meer dan 70 bedrijven geholpen. Naast dat het bijzonder leerzaam was om met zoveel ondernemers in verschillende branches te werken, was het oplossen van problemen in de online bedrijfsvoering een belangrijke drijfveer. Als mediator ga je een stap verder, een stap dieper. Als partijen nu bij mij aankloppen, helpt het niet als ik enkel een praktische oplossing aandraag.  

Als mediator faciliteer je partijen om zelf de oplossing te vinden. Partijen kunnen dat uiteindelijk zelf het beste; zij hebben de meeste kennis van zaken omtrent de situatie. Ze hoeven ‘alleen maar’ een goed gesprek te voeren. Dat is echter niet zo eenvoudig. 

Ik help u daar graag bij.

mr. Maarten van Heeren
zakelijk mediator

Eerlijk

Een eerlijk en open gesprek is de basis voor de oplossing. Ook daarom is vertrouwelijkheid verankerd in het mediationcontract, zodat een ieder vrij kan spreken.

Oplossingsgericht

Als mediator ben ik indirect oplossingsgericht: partijen komen uiteindelijk zelf met de oplossing. Mijn doel is daarin zo goed mogelijke te faciliteren.

Duurzaam

Mediation is duurzaam in de zin dat de oplossing de relatie tussen partijen daadwerkelijk verbetert. Een (scheids)rechter neem het oud zeer immers niet weg.

Samen

Samen ziet vooral op partijen. We starten samen het gesprek, maar het grootste geluk is als ik overbodig ben geworden. Enkel in de mediation welteverstaan. 

Mag ik u helpen met een betere samenwerking?

Laat uw gegevens achter voor een goed gesprek.